44. FOLKLÓRNE SLÁVNOSTI V ČIRČI

Tretia augustová nedeľa patrila folklórnym slávnostiam v obci Čirč, ktoré tento rok oslavovali svoje 44. výročie. Dňa 21. augusta hlavní organizátori Obec Čirč, Prešovský samosprávny kraj, Ľubovnianske osvetové stredisko, Rusínska obroda na Slovensku, Slovenský zväz protifašistických bojovníkov a AgroČirč, a.s. pripravili k 78. výročiu SNP nabitý program, ktorý začal slávnostnou ďakovnou liturgiou, panychídou za obete SNP a pokračoval bohatým kultúrnym programom.

O 10.30 h začala Slávnostná ďakovná liturgia padlým v II. svetovej vojne v gréckokatolíckom chráme Presvätej Bohorodičky Ochrankyne. O 13.30 h nasledoval pietny akt pri príležitosti 78. výročia SNP, kde sa uskutočnila Panychída za obete SNP. Kultúrny program v obci Čirč začal o 14.00 h na amfiteátri, kde sa okrem domáceho FS Čirčanka predstavili aj Marianna Železná z Chmeľovej, MSSk Šumiac zo Šumiaca, ŽSSk Litmanivka z Litmanovej, FS Ľubovňan zo Starej Ľubovne, Martin Repáň s repáňovskou muzikou Terchová.

Folklórne slávnosti v obci Čirč majú vždy veľký úspech a diváci si ich vážia nielen svojou prítomnosťou, ale aj veľkým potleskom, ktorý venujú každému účinkujúcemu. Pre divákov bolo na záver programu pripravené prekvapenie v podobe hudobnej skupiny Ščamba, ktorá pokračovala vo vytváraní výbornej atmosféry. Už teraz sa organizátori pripravujú na jubilejný 45. ročník, ktorý tiež prinesie skvelú atmosféru a oživi amfiteáter v obeci Čirč.

Nastavenia cookies