DEDKO REGIÓNU STARÁ ĽUBOVŇA

Ľubovnianske osvetové stredisko v spolupráci s Mestom Stará Ľubovňa a Okresnou organizáciou Jednoty dôchodcov Slovenska organizujú v rámci projektu UZOL KULTÚRY – Stará Ľubovňa, Mesto kultúry 2021 okresnú prehliadku DEDKO REGIÓNU STARÁ ĽUBOVŇA, ktorá sa uskutoční v utorok 26. apríla 2022 v Dome kultúry v Starej Ľubovni so začiatkom o 16.00 h.
Dedkovia z obcí Hniezdne, Jakubany, Kamienka, Litmanová a Plaveč sa predstavia v troch disciplínach. Prvá má názov Remeslo má zlaté dno a ide v nej o prezentáciu tradičného ľudového remesla, ktorému sa dedko počas svojho života venoval alebo ktoré bolo spojené s jeho obcou, rodinou, s jeho okolím. Druhá disciplína má názov Načieramo minulosti a v nej dedkovia vyrozprávajú publiku zaujímavú, veselú, smutnú alebo poučnú príhodu, ktorú počuli od svojich predkov, resp. príhodu, ktorú počuli pri spoločných stretnutiach na priadkach, krstinách, svadbách, pri práci alebo príhody, ktorú dedkovia počas svojho života zažili. V záverečnej disciplíne s názvom Ukáž, čo vieš budú prezentovať vedomostí, znalostí, daností a zručností, ktoré súťažiaci dostali do vienka, resp. ktoré nadobudli počas svojho života
Súčasťou podujatia budú aj vystúpenia regionálnych folklórnych kolektívov a jednotlivcov a ako hosť programu vystúpi aj folklórny súbor Magurák z Kežmarku. Na podujatí bude slávnostne vyhodnotená regionálna literárna súťaž DEDKO, ROZPRÁVAJ!, ktorú vyhlásilo Ľubovnianske osvetové stredisko. Súťaž o najlepšie napísaný skutočný príbeh zo života starých otcov je určená pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a základných umeleckých škôl okresu Stará Ľubovňa. Najlepšie práce budú na podujatí prezentované.
Srdečne pozývame širokú verejnosť na krásne podujatie plné zručností, spomienok, životných príbehov a pozitívnej energie.
Nastavenia cookies